מעשר כספים

השאלה: לגבי גבולות מעשר כספים, מה ההגדרה של "עני" או "נזקק" ואילו צרכים ניתן לספק האם רק "צורך נפש" שהוא הכרחי ביותר או גם צרכים שהם בשביל הנשמה כמו לשמח אותם או לתת הרגשה טובה?
למשל, האם קניית בגד חדש לחג למשפחה שמתפרנסת בדוחק, אבל לא ממש רעבים ללחם או מחוסרי בגדים יכול להיחשב כמעשר כספים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 12:29:02 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אדם שאין לו משכורת חדשית קבועה מוגדר כעני. בעל משכורות קבועה והוצאות מוגדלות איננו מוגדר עני, אלא צריך לכלכל דרכיו וחשבנותיו אלא א"כ באמת אי זה מספיק לו (על פי ממוצע חדשי).

כל דבר שמשמח בני אדם יכול להיות נתינה לעני.

שנזכה לחוג פסח כהלכתו