מעשר כספים

השאלה: שלום רב!

אני בת 25 והתחלתי לעבוד כעת ב"ה.
אני רוצה לקיים את מצוות מעשר כספים ויש לי כמה שאלות:

1. האם אני צריכה לתת עשירית מהברוטו או מהנטו?
2. אנחנו בבית 7 ילדים, כשאני הגדולה, והמצב הכלכלי בבית הוא לא קל. ז"א ב"ה אנחנו חיים כמו שצריך, אך להורים שלי מאוד קשה לשלם לאחיי לימודים גבוהים וכלכלה ברמה נוחה ולכן הם עובדים קשה ובמקביל ללימודים. לכן אני משתדלת לעזור להם כמה שאפשר אך אני מתעתדת להתחתן בתקופה הקרובה ואני גם זקוקה לכסף הזה עבורי כי הם כבר לא יוכלו לעזור לי כנראה.
שאלתי היא האם מותר להחשיב חלק מהכסף שאתן לאחיי, עבור כלכלה נניח, כמעשר כספים או שזה לא שייך?
שוב, המצב הכלכלי הוא לא ברמה של מחסור באוכל אלא יותר נסיעות וחיים ברווחה כלכלית לסטודנטים מבינהם ע"מ שיוכלו ללמוד בראש נקי יותר ולא בלחץ.

תודה רבה ויום טוב,
איילת.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 7:57:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. במצבך יישר כח שאת מקפידה על נתינת מעשר כספים.
2. את יכולה לתת מהנטו.
3. אפשר לעזור להורים אבל רק בדברים שמותר לעשות במעשר כספים, דהיינו לצורך הוספת שעורי תורה או צרכים מיוחדים אבל לא לצרכי רווחה ונסיעות נוחות יותר.