מעשר כספים

השאלה: שלום רב,

אני עובדת זה מספר שנים, והובא לתשומת לבי שכבחורה עובדת, מן הראוי שאקבל על עצמי לתת תרומות ומעשרות מתוך המשכורת שלי.

ברצוני לשאול במידה ואני אכן מעוניינת לתת תרומות ומעשרות, מה השיעור הראוי לצורך כך?

תודה.

התשובה

הרב יואל פרידמן | 2/7/2013 12:46:53 AM
בס"ד

שלום רב,

בוודאי את מתכוונת למעשר כספים ולא לתרומות ומעשרות שכן תרומות ומעשרות היא הלכה הנוגעת להכשרת פירות וירקות, ומעשר כספים הוא חלק מדיני צדקה.
ישנה מחלוקת הפוסקים אם זהו דין גמור או שמא זוהי רק מנהג חסידות לתת לעניים שיעור של מעשר. מובן שאם יש באפשרותך לתת מעשר 1/10 יש בכך מצווה גדולה כמבואר בשולחן ערוך יו"ד סי' רמ"ט. אם אין באפשרותך לתת מעשר ממש, יש ליתן כפי היכולת ואחד המרבהואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים.

בברכת התורה והארץ ,

יואל פרידמן

אתר המכון: