מעשר כספים בזמן עבודה

השאלה:

אני שכיר המקבל משכורת לפי שעות עבודה. במשך השבועיים של הפעילות למנוע את תוכנית ההתנתקות הפסקתי לעבוד כדי לפעול במעבר מבית לבית וכדומה. (ב"ה ראינו ברכה בעמלנו). שאלתי, אם ניתן להחשיב את זמן הפעילות למעשר כספים?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מעשר כספים, כשמו, אומנם ניתן בממון על ממון שהרוחת. ואילו פעילות הסברה היא חסד שבגופך לדוגמא אי אפשר לומר שהליכה ושימוח בחתונת חבר תהיה במקום מעשר כספים. אולם יש לחלק לשמח חתן וכלה אי אפשר בכסף אלא רק בגופו של האדם. גםכאן ההליכה מבית לבית אינה יכול להעשות בכסף, אך בכל זאת היו למטה גם הוצאות כספיות רבות ויכולת לתרום כסף במקום ללכת מבית לבית. העדפת פעילות זאת במקום תרומה כספית, לפיכך הנך יכול לחשב את הפסד עבודתך כמעשר.