מעשר כספים מהברוטו או מהנטו

השאלה:

לרב שלום
שאלתי בקשר למעשר כספים, האם אני צריכה לעשר מהברוטו או מהנטו?- אמנם משכורתי קטנה ואין מס הכנסה אבל למשל הוצאות טלפון, ובטוח לאומי, האם אני מעשרת לפניהם או לאחריהם?
האם תרומה לאגודות כמו האגודה למלחמה בסרטן,"לתת","יד לאחים", "הידברות" ו"ראש יהודי", נחשבת למעשרות? שם הכסף לא הולך לעניים בהכרח אלא למטרות קידום לימוד יהדות, או קידום חקר הסרטן וימי כיף לילדים חולים. האם זה נחשב?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 6:52:24 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

מעשר כספים צריך לתת מהברוטו, אולם בטוח לאומי שהוא סך מהמשכורת אפשר להוריד מהחישוב מכיוון שהוא כאילו לא בא לידו הכסף, ונראה שגם לעניין מס הכנסה הדין כן.
תרומות שהזכרת בדבריך נראה שאדם יכול להוריד ממעשר כספים.