מעשר כספים על ירושה

השאלה:

האם הרב יוכל לפרט מה צריך להפריש בגין כספי ונכסי ירושה, והאם ניתן להעביר את כספי המעשר לבנים נשואים ובאלו תנאים.
תודה לכב' הרב ושבוע טוב

התשובה

הרב יעקב אריאל |

צריך להפריש מעשר כספים מהירושה (עי' פ"ת סי' רמט ס"ק א).
ואע"פ שהמוריש כבר הפריש מעשר כספים חייב גם היורש לתת (שם).ואם דרכו לתת את המעשר לעניים, אף כספי מעשר אלו יתן לעניים. ואם דרכו לעשות מצוות שאינו מחוייב בהן כמו מתנות לבית כנסת או קנית פתיחת היכל רשאי אף לקנות בהן מצוות (חת"ס הו"ד בפ"ת שם ס"ק ב). ולגבי ליתנו לבניו הנשואים אם הם צריכים לכך, כגון שאין להם כדי פרנסת משפחתם אם בגלל שהם מובטלים ואם בגלל שהם עוסקים בתורה רשאי לתת בתור צדקה ולא בתור מתנה (שו"ע יו"ד סי' רנ ס"ג).