מעשרות

השאלה: 1. אני עושה הפרשת מעשר כספים באמצעות העברה בנקאית . לעיתים אני עושה העברה באמצעות האינטרנט ולאחר מכן שולחת קבלות למוסדות הרלוונטים ולעיתים הולכת לסניף הבנק ומבצעת את ההעברה .

א. מה עדיף.
ב. אם זה סכום של כ-30 שקל או פחות האם יש צורך לעקוב אחר הקבלות שנשלחות מהמוסדות עבור סכום זה.

2. אם יש לי הוצאה חד פעמית החודש בסביבות ה200 שקלים האם המעשר נחשב לאחר ההוצאה או לפני?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 12:41:12 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. מבחינה הלכתית אין הבדל כיצד מעבירים את הכסף. העיקרון שכמה שיותר כסף ילך לצדקה ופחות לעמלות וכדו´.
ב. שאלת הקבלות איננה הלכתית, אם את בטוחה שהכסף הגיע ליעדו, אין צורך בקבלות. עניין הקבלות הוא מעקב שאכל הכסף הגיע למקום.
ג. הוצאות אינן נכללות במעשר כספים, ויש לעשר לפני הוצאות מזדמנות. אלא א"כ ההכנסות מאד נמוכות, כך שאין לך כסף זמין לאוכל. אבל אם יש כסף לאוכל הוצאות אינן נחשבות.