מצוות מעשיר

השאלה: בס"ד

שלום רב.
ברצוני לשאול שאלה קצת מוזרה אולי גם חצופה ואני מצטער מראש אבל הכל למען הלימוד תורה וידיעת השם יתברך.
לגבי מצוות מעשיר, אמרו לי שזו המצווה היחידה שהשם אומר "בחנוני", שאלתי היא למה?
למה דווקא במצווה הזאת?
ומי אנחנו שיכולים לבחון את בורא עולם?
האם מצוות מעשיר היא מצוות עשה?

בתודה מראש.
בברכה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/17/2013 1:06:09 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

המצווה היא נתינת מעשרות מהתבואה והפירות של הארץ, ובכך הנביאים אמרו "בחנוני נא בזאת" שאפשר לבחון את הקב"ה, ומי שנותן מעשר מפירות תבואתו הקב"ה משיב לו, אתה נתת משלך לי אף אני אתן משלי לך. אין כאן בחינה אלא גלוי כבוד ד´ שהוא רוצה בישראל נותני צדקה לכהנים לויים ועניים, וכשישראל עושים מצווה בשמחה הרי שהקב"ה נותן להם שכר בשמחה.