קיזוז צדקה שניתנה לרפואה ממעשר

השאלה:

באתר ישנה תשובה בקשר למי שתרם כסף לצדקה לרפואת חולה האם ניתן לקזז ממעשר כספים. תשובת הרב היתה שאין לקזז אלא יש להוסיף.

שאלתי:

יעקב אבינו אומר בנדרו אם יהיה אלוקים עמדי וכו ומסיים עשר עשרנו לך. זאת אומרת שניתן לתת מעשר גם כאשר זה בא בבקשה של עזרה מהקב"ה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני זוכר את התשובה הזאת. כי הסברה נותנת שניתן לתת כספי מעשר לרפואת חולה אולי הכוונה שם לרפואתו הוא שאין ליטול את מעשרו לרפואתו או לרפואת אשתו. עכל זאת אם יש לו להתרפא ממקור אחר, אולם אם אין לו אינו צריך לתת כלל למעשר כספים.
מעשר כספים ניתן לצדקה שאינו חייב בה מצד אחר, ולכן לשכור בית עבור עצמו אינו יכול ליטול ממעשר כספים אבל ליטול משם לצורך שכירת בית לחסר בית מותר וכן במקרים דומים.