תשלום מיסים כמעשר ועליית כהן לתורה בבר מצוה

השאלה:

שלום לכת"ר.
א. האם בעצם תשלומי את המיסים הנהוגים בארץ - מס הכנסה למשל, אני ממלא את מצוות הפרשת מעשר?
שאלה נוספת, ידידי מובטל ומתקיים מקצבת הכנסה זעומה, האם ממנה עליו להפריש מעשר או שמא קצבתו הוא הינה בגדר מעשר שהוא מקבל?
ב. האם כהן שנוהג לעלות לתורה בכל שבת יכול או/ו מצווה לותר לקרואים בשבת בה יש בר מצווה בבית הכנסת ?
בתודה מראש,

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. תשלומי מיסים אע"פ שחלקם הולכים לצרכי רווחה אינם נחשבים למעשר כספים. מי שאין לו כדי מחייתו אינו צריך להפריש מעשר.
ב. הכהן אינו יכול לוותר על העליה לתורה. הוא יכול לצאת מבית הכנסת (אם הוא הכהן היחיד), ובכך יגרום שיוכלו להעלות אחרים.