מעשר ללוי אגב קרקע

השאלה: שלום לאר אנכי לוי המקבל מעשר ראשון [הרבה]מחקלאי,אמנם אני משיבו בחזרה לחקלאי עידוד להתיישבות באר''י, להלן הדרך שבה זה נעשה: השמן[כמות גדולה של מעשר ראשון] מונח בביתו של החקלאי,והוא מעוניין להעבירו אלי, ביקשתי ממנו שימכור לי ע''י מכתב דרך פקס את המעשר בחתימת ידו אגב שכירות פיסת קרקע שברשותו[ציינו את מקומה] בציון התאריך והכמות,ואני כותב לו מכתב בחזרה בחתימת ידי ומעביר לו במתנה גמורה את השמן, לא עשינו קנין,ולא משיכה של כל השמן או חלקו, אם זה בסדר ע''פ דין? תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ב שבט תשע"ז 23:01

בס"ד

שלום וברכה

א. אם אתה מקבל ממנו קבוע את המעשר א"כ אתה נחשב מכירי לוייה.

ב. כמו כן הקניין אצלכם הוא שכירות שהנותן משכיר קרקע ואגבה מקנה את השמן, השכירות לכאורה היא בכתב ידו של המשכיר, אלא שנראה שצריך שגם יקנה לך את השטר עצמו, אחרת אין כאן שטר על השכירות. אבל אם השטר מוקנה לשוכר א"כ יש את כתב היד של המשכיר (ובלבד שיהיה ציון מקום). פעולה זו היא הקניין שבינכם.

שבוע טוב