מעשר עני ושני

השאלה:

שלום,יש לי מנוי בבית האוצר.שאלה ראשונה השנה היא שנת מעשר עני(תשפ"א).האם עלי לברך להפריש מעשר שני למרות שזה שנת מעשר עני? שאלה שנייה. הדרים שחנטו לאחר פסח ולפני טו בשבט עדיין נחשבים לשנת מעשר שני?ו

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ח תשרי תשפ"א 13:04

בס"ד

שלום וברכה

כל הפירות כעת הם של מעשר שני, כיוון שבפירות הולכים לפי חנטה. ואילו בירקות הנקטפים כעת מעשר עני. לכן אם יש לך עוד פירות על העץ ואתה לוקט כעת (גפן, קיווי, אפרסמון, פירות הדר וכו') יש להפריש מעשר שני בברכה.  שאלתך השניה כלולה בראשונה וכבר כתבתי עליה.

מועדים לשמחה