מעשר עני מזית קטן ולימון ננסי

השאלה:

יש לי בחצר 2 עצים (בעציצים מעל הריצוף), זית קטן ולימון ננסי אחד. ליקטתי כעת את הפירות, כ 50  זיתים, כשלושים לימונים ננסים. מה אני אמור לעשות בנוגע ל"מעשר עני" ? הלוא לא כל-כך מעשי שאלך לתת לעני 5 זיתים ו שלשה לימונים ננסים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אם אינך רוצה לגשת לעני ולתת 5 זיתים, אתה יכול להיות מנוי בבית האוצר של מכון התורה והארץ (086847325) והם יעשו את הנתינה בעבורך, מכיוון שהנתינה שלהם היא כללית (הרבה אנשים) אין בכך בזיון לעני.

חנוכה של אורה
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי