מעשר ראשון בבית האוצר

השאלה: שלום וברכה השאלה שלי בנושא מעשר ראשון, בסרטון שלכם באתר נאמר שיש לתת את החלק העליון, 9 מאיות, כמעשר ראשון ללוי. ובסוף הסרטון נאמר שמכון התורה והארץ מטפל בכך אם יש לי מנוי ( יש לי מנוי ) , מה שאני לא מבין ה 9 מאיות פיזית נשארו אצלי האם אני צריך לתת אותם ללוי או לא. תודה ומועדים לשמחה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' ניסן תש"פ 9:44

בס"ד

שלום וברכה

אתה לא צריך לתת אותם פיזית, מכיוון שאתה מנוי בבית האוצר, יש לך מכירי לויה, וא"כ כל הלויים בעולם התייאשו מהמעשר ראשון שלך, מכיוון שידוע שאתה נותן רק ללוי מסויים, ועל כן המעשר ראשון שייך כבר ללוי, אבל הלוי מקנה לך את הפירות עצמם כקיזוז לחוב שהוא חייב לך. כך שהפירות נשארים בסוף אצלך ואולם הם היו אצל הלוי ונמכרו לך תמורת החוב. זו הפעולה שהוזכרה בתלמוד גם לגבי כהנים וגם ללויים ועניים. כל כן אינך צריך לתת דבר ללוי, המפריש בבית האוצר רק צריך להפריש אחוז (תרומת מעשר) ומשהו (תרומה גדולה) ואת זה הוא מטמין או עוטף וזורק, את שאר החיובים איננו צריך לתת.

מועדים לשמחה