משמעות היותי מנוי לבית האוצר

השאלה:

שלום לכבוד הרב, יש לי גינת ירק פרטית ומעוניינת לדעת אם ההרשמה אצלכם דואגת למעשר ראשון ללויים, מעשר עני ובשנים של מעשר שני גם מעשר שני. כלומר אחרי ההרשמה אני יכולה לעשות מעשר בבית לקבור את תרומת המעשר ואת התרומה הגדולה ומעשר ראשון, עני ושני אפשרי לאכילה, תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ד כסלו תשפ"א 12:00

שלום

אכן כן

את התרומה ותרומת מעשר את מוציאה מן הפירות וקוברת או מניחה בתוך שתי שקיות ומניחה בפח.

את המעשר שני את מחלתל על מטבע הנמצא עבורך אצלנו בבית האוצר.

את המעשר ראשון ומעשר עני שהגדרת באמירת הנוסח , הלכתית זכה בהם הלוי או העני אך משאיר אותם בידך בתור פרעון הלוואתו ומותר לך לאכול אותם.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי