נטע רבעי

השאלה:

שלום וברכה . שואל לגבי עץ רימון שנשתל בתאריך ד תמוז תשעז . בעניין נטע רבעי. האם מנוי שיש לי בקרן המעשרות חל גם על נטע רבעי , והאם צריך לקטוף את כל הרימונים על העץ לפני הברכה? תודה שרגא

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י' אלול תש"פ 2:16

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אפשר לחלל רק פירות שנקטפו מהעץ, אין לחלל במחובר. אבל אפשר לחלל כל פעם שקוטפים פירות.

ב. אפשר לחלל נטע רבעי על מטבע שבמכון.

ג. אם השתיל היה דו שנתי, יש לחלל וגם להפריש תרומות ומעשרות, ושניהם בלא ברכה. אם השתיל היה חד שנתי יש לעשות חלול ולברך על כך, אין צורך בתרו"מ.

שבוע טוב

כתיבה וחתימה טובה