עונת המעשרות בעגבניות

השאלה:

נטעתי עגבניות על המרפסת בתוך עציץ פלסתי נקוב ומתחתיו "מגש" פלסתי שאינו נקוב. ה"מרפסת" נמצאת על גבי קרקע ואין הפרש בינו לקרקע שמחוץ לבית. כמה מהעגבניות יצאו טובות ובריאות בשר והתחילה להפוך לצבע אדום. כמה מהנטיעות מיתו עם עגבניות קטנות יחסית ירוקות. האם אני יכול להפריש מהקטנות הירוקות על הטובות? מהי "עונת מעשרות" של עגבניות"? שליש? תודה

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ג אב תש"פ 11:15

ב"ה

שלום וברכה

ההגדרה של עונת המעשרות היא שפרי יהיה ראוי קצת לאכילה.

לכן אם אותן עגבניות ראויות קצת לשימוש, גם אם זה על ידי בישול, אפשר להפריש מהן על הבשלות. (אפשר להשאיר את הירוקות במקום מאוורר בבית ולראות אחרי יום- יומיים אם הן מתחילות להאדים, העגבניות יכולות להבשיל גם כשהן מנותקות מהעץ) אם הן התחילו להאדים, אפשר להפריש מהן, אם הן נשארות ירוקות ומתחילות להרקיב, אי אפשר להפריש מהן.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר