עכשיו שיש לי מנוי לתרומות ומעשרות כיצד עלי לנהוג כשאנחנו קוטפים פרות וירקות בגינה הפרטית שלנו?

השאלה:

עכשיו שיש לי מנוי לתרומות ומעשרות כיצד עלי לנהוג כשאנחנו קוטפים פרות וירקות בגינה הפרטית שלנו?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ד כסלו תשפ"א 11:39

שלום

יש להוציא קצת יותר ממאית מהפירות מכל מין ומין לוצר את נוסח ההפרשה , ולמעשה אותו מאית וקצת מוגדרים תרומה ותרומת מעשר ואסורים בימינו באכילה ומניחים אותו שתוך שקית ומניחים בפח ע"מ שלא יכשלו ואכלו אותו.

באמירת הנוסח את מגדירה ג"כ מקום המעשר ראשון ומקום מעשר שני ולחלופים מעשר עני.

כמו כן באמירת הנוסח, את המעשר שני את מחללת על מטבע שנמצא עבורך בבית האוצר .

בהיותך מנויה לבית האוצר מה שהוגדר מעשר ראשון זכה בהם הלוי ומה שהגדרת מעשר עני זכה העני .

אך בפועל נשארים בידך ומותר לך לאכול אותם הואיל והלוי או העני השאיר אותם בידך בתור פרעון הלוואה שבתחייב איליך.

מצורף קישור להסבר נוסח ההפרשה דף הדרכה להפרשת תרומות ומעשרות

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי