עץ לימון בחצר משותפת

השאלה:

שלום רב בחצר המשותפת בבנין שלנו יש עץ לימון. עליו צמחו כ10 לימונים. אין חשש ערלה. האם צריך לחלק את הלימונים בין כל הדיירים בבניין? לימון לכל דירה .. או שמי שקוטף ראשון זוכה? אם מחלקים את הלימונים, מי צריך להפריש תרומות ומעשרות? האם משפחה אחת מפרישה עבור הכול או כל אחד בנפרד מפריש מהלימון שלו? האם אפשר להפריש עפ"י הנוסח הרגיל במנוי של קרן המעשרות אפילו שזה טבל ודאי? תודה רבה!

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ד אדר תשע"ז 16:14

א. הלימונים שייכים לכל הדיירים ולכן צריך להתאסף ולקבוע ביניכם מי יקבל את הלימונים.

ב. כיון שיש בעץ רק עשרה לימונים עדיף שאחד הדיירים יפריש תרו"מ על כולם כדי שלא כל אחד יצטרך לחתוך מהפרי שנפל לחלקו.

ג. מפרישים ומברכים על ההפרשה לפי הנוסח הרגיל של קרן המעשרות, ואח"כ מוסרים את הפירות למי שהחלטתם.