עצים וירקות בגג

השאלה:

כמה שאלות ברשותך: 1) קניתי עץ לימון. הוא עומד על המרפסת בקומה העליונה בעציץ נקוב שמתחתיו צלחת. מה דינו לעניין ערלה? תרומות ומעשררות? 2) מה דינם של ירקות הגדלים בעציץ נקוב עם צלחת במרפסת? תודה רבה ויישר כח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ב' תמוז תשע"ח 13:03

בס"ד

שלום וברכת ד'

אפשר להמשיך לספור כפי שספרו במשתלה, אם יש לך ידע על גיל העץ. ואם אין לך ידע על גיל העץ אפשר לבקש מאגרונום שיתבונן על העץ ואפשר לדעת בערך את גילו (יש לקחת לחומרא).

יש להפריש תרומות ומעשרות בברכה.

גם ירקות שגדלים בגג חייבים במעשר בברכה, אלא א"כ הם תחת קורת גג שאז יש להפריש בלא ברכה.

שבת שלום