עשיתי מנוי ב"בית האוצר" לתרומות ומעשרות. רציתי לשאול כיצד יש להפריש כעת תו"מ?

השאלה:

עשיתי הרגע מנוי אצלכם לתרומות ומעשרות. רציתי לשאול כיצד יש להפריש כעת תו"מ?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ה' אדר תשע"ו 14:40

בס"ד

שלום

בכך שאתה מנוי אינך פטור מהפרשת תרו"מ דהינו קריאת שם תרומה ומעשר וכ"ו, לכן עליך להמשיך להפריש בפועל קצת יותר ממאית מכל מין ומין  (לצורך תרומת מעשר ותרומה גדולה), ולומר את נוסח ההפרשה.

אלא  בהצטרפותך כמנוי אינך צריך להחזיק מטבע בביתך לחלל עליו מעשר שני , אלא המעשר שני שאתה מפריש מתחלל על מטבע שנמצא ברשות בית האוצר (שדואגים כל הזמן שהרי פנוי וריק לחילולים הבאים). כמו כן מעשר ראשון ומעשר עני (בשנת מעשר עני)  שקראת להם שם , אינך צריך להעביר בפועל ללוי ולעני, אלא ע"י שאתה מנוי מתבצעת העברת הבעלות של המעשר ראשון שהפרשת ללוי וכן המעשר עני שהפרשת לעני (והוא מחזיר לך בתור פרעון הלוואה -"מכירי לווים" ו"מכירי עניים").