עשיתי מנוי שנתי ל"בית האוצר" וקנית פירות לא מעושרים, מה ההליך של הפרשת התרומות שאני צריך לעשות?

השאלה:

שלום לרבנים אחרי שעשיתי מנוי שנתי וקנית פירות לא מעושרים מה ההליך של הפרשת התרומות שאני צריך לעשות? האם יש שינוי בעקבות המנוי שעשיתי?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ה' שבט תשע"ז 20:41

יש לומר את נוסח הפרשת תרו"מ וכן להוציא קצת יותר ממאית (ע"מ להחיל עליו שם תרומה גדולה וותרומת מעשר)

התועלת בהיותך מנוי הוא שאין צורך להחזיק בבית מטבע לחילול מעשר שני , אלא אתה מחלל על מטבע שמיועד לך שנמצא בבית האוצר . וכן אתה מקיים מצוות נתינת מעשר ראשון (ע"י חוזה הלוואה שנעשה עמך ועם הלוי) וכן מעשר עני בשנת מעשר עני (ע"י חוזה הלוואה שנעשה עמך ועם העני) הרחבה בנושא נתן למצוא באתר המכון לחץ כאן