פרוטה חמורה

השאלה: לרב שלום יש לי מטבע שחולל עליה מעשר שני ואני צריך לחלל נטע רבעי בשווי פחות מפרוטה האם אני יכול להשתמש במטבע של המעשר שני כפרוטה חמורה (אע"פ שלא חולל עליה נטע רבעי) גם לעיניין נטע רבעי? תודה על העזרה וישר כח על המפעל החשוב שלכם!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ז חשון תשע"ח 13:38

בסד

שלום וברכת ד

השאלה היא האם המטבע של המעשר שני נעשה כפרוטה חמורה אפשר לחלל עליו גם נטע רבעי. אבל אם רק פדו עליו מעשר שני בסתם אין זה עדיין פרוטה חמורה. המנויים בבית האוצר יש להם פרוטה חמורה.