פרי מחובר לענף

השאלה:

קטפנו תפוז סיני בגינה עם הענפים באורך 30 ס"מ והפרשנו תרו"מ בבית כאשר התפוזים עדין מחוברים לענפים. האם זה חל? האם זה בסדר לעשות כך לכתחילה? האם יש הבדל אם "האחד ממאה" מחובר גם הוא לענף או תלוש?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ז טבת תשע"ח 16:30

בס"ד

שלום וברכת ד'

מה שתלוש ועומד לידגן נחשב להיות כתלוש (עיין מהרי"ק תרומות פ"ה ה"ט) למרות שיש לו ענפים ובלבד שיהיו תלושים מהעץ, אבל מחובר לקרקע הוא לא עומד להיות דגן. על כן אפשר להפריש מהתפוז שיש לו ענף התלוש מהעץ על תפוז רגיל (בלי ענף). ההפרשה היא רק מהפרי על הפרי. כמו כן גם התרומה גדולה יכולה להיות מחוברת לענף (התלוש) כשמפריש על פירות המחוברים לענף אבל הם תלושים מהעץ.