גמר מלאכה בבצל ירוק

השאלה:

האם יש דרך לאכול שני עלים של בצל ירוק בלא להפריש תרומות ומעשרות?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ |

הרמב"ם (מעשר פ"ד הי"ח) דן בעניין 'כוסבר' - ירק שכל עלה שלו נאכל בנפרד, ומשמע מדבריו שכשקוטף  שני עלים, הדבר נחשב לקביעות למעשר קל וחומר בבצל, מכיוון שכל גבעול שלו עומד בפני עצמו, ברור שכשקוטף שני גבעולים הדבר נחשב כקביעות למעשר, ועיין שם במה שכתב הרמב"ם 'וכן כל כיוצא בזה'. על כן נראה שאפילו המגדל בבית, על אף שספק אם נחשב למצע מנותק או לגידול בבית, בכל אופן  יש להפריש בלא ברכה.