חיוב הפקר בתרומות ומעשרות

השאלה:

שלום לכבוד הרב.
במסכת ברכות (מ:) כתוב שלקט שכחה ופאה שעשאן גורן הוקבעו למעשרות. ופרש"י אע"פ שפטורים מן המעשר לקטן עני ועשאן גורן הוקבעו למעשר מדרבנן, דמאן דחזי סבר שתבואת קרקעו היא. שאלתי היא, מה יהיה הדין בפירות הפקר שהכניסן לביתו שלכאורה גם בהם קיים חשש דומה אך למעשה לא מצאתי מי שהחמיר בכך?
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

עיין רמב"ם תרומות פ"ב הי"ב, ובהשגות הראב"ד, ונחלקו בדבריך, ועיי"ש בכס"מ. ויש לחלק בין הפקר ובין מתנות הנתנות לעניים, שם הפרי מיועד לאנשים מסוימים, ואילו בהפקר אין בעלות כלל, על כן לא ברור שאפשר ללמוד מדיני מתנות לדיני הפקר. בגלל ספקות אלו לא נהגו להחמיר בהכנסה הביתה של הפקר.

כתיבה וחתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי