קביעת שנות המעשר בירקות

השאלה: שלום וברכה, רציתי קצת הבנה ברש"י בגמרא בראש השנה יד עמוד א- בשיטת רבי יוסי הגלילי שירקות גדילים על מי שנה הבאה. רש"י אומר שגוזזים אותם והיא חוזרת וגדילה. מה בדיוק כוונת רש"י כאן. יש לי שתי הבנות, אבל שניהם נראים לי קצת קשה או במציאות או בהבנת הגמרא. אשמח לעזרה בהבנה. תודה רבה ותזכו למצוות!!

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ג תשרי תשפ"א 12:13

ב"ה

שלום וברכה

בירקות רבים קיימת תכונה שלאחר שגוזזים אותם הם ממשיכים לצמוח מחדש, אנו מכירים את זה בירקות עלים, חסה, כרוב (שהוא צמח רב שנתי) שלאחר שקוצרים אותם הם יכולים לפתח מחדש את כל הצמח. הדבר קיים גם במיני תבואה שונים שלאחר שקוצרים אותם והם מקבלים גשם, הם יכולים להתפתח מחדש ולהניב בשנית (בתנאי שהקציר היה כשהם לא התייבשו לחלוטין).

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר