קטיף ירקות עם ארגון לקט ישראל

השאלה: שלום לכבוד הרב, אני אמור ללכת ממקום העבודה שלי ביום חמישי הקרוב לפעילות התנדבות בשדות הקרובים למקום העבודה ביחד עם ארגון לקט ישראל עבור קטיף מזון לנזקקים לפני חג הפסח. רציתי לשאול האם יש איזו שהיא בעיה הלכתית עם זה? האם מבחינת תרומות ומעשרות אני צריך לעשות משהו מיוחד? תודה רבה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ו' ניסן תשע"ז 15:32

יש בדבר סיוע לדבר מצווה . אך הירקות הנלקטים אינם הפקר וחייבים בתרומות ומעשרות, ואין לאכול מהם עד לאחר הפרשת תרומות ומעשרות.