קרא נוסח הפרשת תרו"מ ולא ברך על פדיון מעשר שני או לא אמר כלל

השאלה:

שלום הרב. יש לנו מנוי לקרן האוצר. ביום שישי הזה (למעשה גם שישי שעבר) קטפנו לימונים מהעץ שלנו בגינה ואמרנו את נוסח הפרשת תרומות ומעשרות כפי שמופיע בסידור. ברכתי על הפרשת תו"מ אך לא ברכתי על פדיון מעשר שני אלא, כאמור, רק אמרתי את הנוסח. האם זה מספיק טוב? מה דין הלימונים? האם הם אסורים באכילה? האם עלי לשוב ולברך כעת? השתמשתי כבר בחלק מהם...

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ב כסלו תשע"ז 9:51

שלום

בנוסח ההפרשה מוזכר גם כן חילול מעשר שני, אם אמרת ג"כ חלק זה הרי המעשר שני התחלל על מטבע שיש לך בבית האוצר . והרי הפירות מותרים באכילה .

הברכה אינה מעכבת  ואם לא ברכת תחילה ורק אמרת את נוסח החילול , החילול חל.

אם  לא אמרת את הקטע הזה בנוסח ההפרשה הרי יש בין הפירות עשרית מעשר שני, וכל הפירות אסורים כרגע באכילה , אלא יש להשלים את את נוסח ההפרשה ולומר את החלק שעוסק בחילול מעשר שני על המטבע , ולאחר מכן הפירות יהיו מותרים .