קריאת שם מעשר עני בלימונים

השאלה: שלום וברכה! שאלה בקשר לעשיית מעשר בפירות. ביקשתי מהשכינה כמה לימונים מהעץ שבוודאי לא עורלה יחדתי שקל, חתכתי חתיכה עם סכין פלסטיק ואמרתי את הנוסח מעשרות משולחן ערוך של שלמה גאנצפריד זצ"ל. האם יצאתי מידי חובת המעשר או שעליי לקחת עוד חלק למעשר עני? בתודה רבה!

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | י"ב אייר תשע"ח 12:06

ב"ה

שלום וברכה

אם בנוסח שקראת הזכרת גם שם מעשר עני, ואם לא קראת שם מעשר עני בנוסח עלייך לקרוא שם מעשר עני מחמת הספק. אך זה רק לכתחילה, כיוון שהלימונים גדלו בשנת מעשר שני. ובדיעבד אם הפירות כבר לא אצלך או שנאכלו ההפרשה חלה.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב