רימונים שנקטפו היום מפרישים מעשר עני או שני? כנ''ל תמרים האם טו בשבט הנוכחי היה המעבר בין שנה ב לג' במחזור השמיטה?

השאלה:

שלום הרב רימונים שנקטפו היום מפרישים מעשר עני או שני? כנ''ל תמרים האם טו בשבט הנוכחי היה המעבר בין שנה ב לג' במחזור השמיטה? תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ח אלול תשע"ז 9:13

ראש השנה לפירות האילן הוא טו בשבט. ולכן פירות שנקטפו עכשיו  בחודש אלול  תשע"ז וכן אילו שיקטפו לאחר א' תשרי  תשע"ח יהיו בני אותה שנה . והשנה היא עדיין שנה ב' לשמיטה ויש להפריש מעשר ראשון ומעשר שני. ורק פירות שיחנטו לאחר טו בשבט תשע"ח יהיו בני שנה ג לשמיטה  ויש להפריש מהם מעשר ראשון ומעשר עני.