ש לי בגינה עץ תות שהוא נטע רבעי, ידוע לי שעצים לאחר ערלה אפשר לאכול פירות בודדים ליד העץ ללא מעשרות

השאלה:

שלום רב, יש לי בגינה עץ תות שהוא נטע רבעי, ידוע לי שעצים לאחר ערלה אפשר לאכול פירות בודדים ליד העץ ללא מעשרות. האם אפשר לאכול כך עצי נטע רבעי בלי לחולל את הפירות? תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ז אייר תש"פ 16:19

שלום

1. בחצר ניתן לאכול בלא הפרשת תרוט"מ רק כאשר אוכלים אכילת עראי . דהינו לקטוף פרי תות אחד ולאכול לקטוף תות אחד ולאכול. אך אם קטפו שני תותים הרי נקבעו למעשר והם טבל ואסורים באכילה עד שיפרישו מהם תרו"מ.

2.פירות נטע רבעי הם קדושים ואסור לאכול אותם אלא רק לאחר חילולם.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי