בדיקת שלשה

השאלה: שלום הרב, רציתי לדעת מה המקור להיתר: לבדוק כמה פירות יבשים מתוך חבילה, ואם הם לא נגועים- את שאר החבילה -כבר לא צריך לבדוק. והאם זה רק לגבי פירות מסוימים? תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ג ניסן תשע"ה 22:55

בס"ד

שלום וברכת ד'

אפשר להשתמש בהיתר זה לגבי דברים שאין בהם מיעוט המצוי של נגיעות, אבל אם יש מיעוט המצוי של נגיעות (בערך 5%) יש לבדוק הכל, כך נפסק בשו"ע. היו שהקלו  באורז בשנים אלו (שאין בו מיעוט המצוי של חרקים) לבדוק רק ג' כפות ולהתיר את השאר, למרות שלרוב הפוסקים עדיין יש לבדוק הכל, אבל בדברים כאלו שאין מיעוט מצוי של נגיעות אפשר להקל בבדיקת ג'. למרות שגם בזה יש שפוסקים שצריך לבדוק הכל.

חג כשר ושמח