גמר מלאכה במלפפון

השאלה:

היינו בשדה שהבעלים כבר אספו את המלפפונים ונשארו כמה על האדמה כי הפקירם. האם זה פטור ממעשר? הם כבר נתלשו מהאדמה, האם הקטיפה נחשבת כגמר מלאכה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

הדין הוא שהפקר אחר גמר מלאכה אינו פוטר, גמר מלאכה מחייב אסיפה מסוימת למקום אחד וקודם לכן אין גמר מלאכה עיין מעשר פ"ג ה"ח. על כן כאן פעולת ההפקר הייתה קודם גמר מלאכה והיא פוטרת כדין הפקר של שבולים עד שימרח שפוטר מתרו"מ, כן גם מלפפון שלא הגיע לערמה או לאיסוף מסויים, הפקרו הפקר הפוטר מתרו"מ.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי