האם לפני הכנת יין יש צורך לשפוך מים על הענבים

השאלה:

היי, קראתי את התשובה בנושא, היתי שמח להסבר יותר מפורט אם אפשר, ההסבר לא ממש מובן , תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

תרומה טמאה יש בה הקלות מסוימות כיצד מאבדים אותה. ומכיוון שאנו היום לא יכולים להשתמש בתרומה (הכהנים טמאי מתים) וצריך להפריש תרומה יש להפריש את התרומה, כאשר הפירות הם טמאים, כדי שהתרומה תהיה טמאה (אי אפשר לטמא תרומה), ולכן לפני הפרשה נוגעים בידים טמאות ומטמאים את הטבל, ולכן אם יש נוגעים במים או ביין עצמו לפני ההפרשה מטמאים את היין וממילא יש אפשרות לקבור את התרומה וכדו'.

שבת שלום
הרב יהודה הלוי עמיחי