האם לפני הכנת יין יש צורך לשפוך מים על הענבים

השאלה:

שמעתי מהשכן שלפני שסוחטים ענבים (לאחר הקנייה) לשם הכנת יין יש צורך לשפוך על הענבים קצת מים כדי שהיין שיצא יהיה כשר, היות ואני אף פעם לא קראתי שיש הנחייה כזאת בהלכה אשמח לקבל תשובה בנושא, הפנייה למקור שהלכה מצווה לעשות כן.
תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

כנראה כוונת האומר הייתה שיש לטמא את הפירות לפני הפרשה כדי שהתרומה גדולה ותרומת מעשר (כשיפרישו) יהיו טמאים. אולם כל מי שסוחט את היין ונוגע ביד הוא מטמא את היין, ויכול להפריש בטומאה. על כן אם אתה סוחט ונוגע ביין לפני ההפרשה, אין צורך לשפוך מים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי