הכנתי 74 בקבוקי יין

השאלה:

הכנתי 74 בקבוקי יין השנה.
א. כמה עלי לעשר?
ב. איך מעשרים? (האם לשפוך בחצר ביתי או לקומפוסט זה מספיק טוב?)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

מכיוון שאתה רוצה ללמוד את כל ענייני הפרשת תרו"מ, כדאי שתרכוש את התקליטור "תרומות ומעשרות" (טל. 086847325), ואם יהיו לך שאלות פרטיות אפשר יהיה לענות בדואר אלקטרוני.
באופן עקרוני אתה צריך להפריש מעט (טיפה) לתרומה גדולה. מעשר ראשון (ללוי) כ 7.5 בקבוקים, מתוכם 3/4 בקבוק לתרומת מעשר. ולאחר מכן יש לתת לעני עוד 1/10 מהנותר. אבל כיוון שאפשר לעשות עם הלוואה ללוי ועני עדיף טפי (מפורט בתקליטור). כמו כן, האם לא נשאר לכם יין שאיננו טוב כל כך?

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי