המשך לשאלה בנושא מעשרות

השאלה:

שלום רב,
לפי מה שהבנתי, אמרת שאסור לאכול אחד אחד לפי דעתו של רבי מאיר.
1.מה הכוונה לוקט אחד אחד או אוכל אחד אחד, האם הכוונה שלוקח כל פעם אחד?
2.לא הבנתי מה ההבדל בין העסקא בתחילת משנה ו לסוף משנה ו, תוכל להסביר זאת שוב(האם בסוף משנה ו מדובר בעסקא בה הקונה קונה פירות שמחוברים לעץ, אך לא קוטף אותם בינתיים, בעוד שבתחילת משנה ו, מדובר בעסקא בה הקונה קונה פירות שמחוברים לעץ וקוטף אותם בעת הקנייה?)?

סליחה שאני שואל כל כך הרבה שאלות,
תודה וצום קל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

1. נכון, לוקח אחד ואוכל וכן הלאה.
2. בתחילת משנה ו' בשעת המקח הוא קונה מה שהלוקח יבחר כשיתלוש, ואילו בסוף משנה ו' הוא כבר ציין בשעת המקח את התאנים שיתלוש בעתיד, ועל כן זה נחשב להיות קניין במחובר לקרקע שלא קונה.

צום החמישי לששון ולשמחה
הרב יהודה הלוי עמיחי