המשך תרומות ומעשרות

השאלה:

שלום כבוד הרב. אצלי בבית כמו שציינתי לא עושים תרו"מ, וששאלתי אותך שלחתי את האתר שלכם וראיתי שיש את המטבע שצריך לקנות, וזה דבר קצת מסובך..בדר"כ הפירות וירקות שבבית שלי הם מהשוק לא גידול ביתי..אני לא בן 18 כך שאני לא יכול לקנות את המטבע באתר, אז מה אני צריך להימנע מלאכול פירות וירקות ?
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

תשתדל לשכנע את ההורים לקנות רק בחנויות שיש פקוח של מועצה דתית. ואם הם יעשו כן, לא תצטרך לעשות דבר נוסף.
אם הם קונים בכל דוכן בשוק, כדאי שתרכוש מנוי למעשר שני (40 ש"ח), לא משנה גילך. ומכל מה שתאכל תשאיר 1% ועוד קצת, ועל זה תאמר את הנוסח שתקבל, ותוכל לאכול ללא בעיות. אם יש לך בעיות גם לגבי 40 ש"ח, תגיד להם שיפנו אלי.

כתיבה וחתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי