הפרשה מצמחי מרפא סיניים

השאלה:

התחלתי להשתמש בצמחי מרפא סיניים. אני לא יודע איזה צמחים זה מכיל, אם הצמחים גדלים בארץ, ולא יודע אם האבקה מורכבת מפרי, קליפה או כתישת עלים. האם חלה חובה להפריש תרו"מ מאבקת התמצית?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אם אינך יודע באלו צמחים מדובר גם אנכי אינני יודע, יתכן שאלו צמחים הנאכלים החייבים ויתכן שלא, על כן הדבר מסופק, וכמו כן האם תוצרת הארץ או לא, על כן נראה שכדאי להפריש ללא ברכה עד בירור כל שמות הצמחים ומקום גידולם, ברור לי שאם אלו צמחים משווקים אפשר לדעת את התכולה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי