חילול מעשר שני

השאלה:

1. כאשר אני פודה מעשר שני שלי על המטבע שיחדתי לעצמי, האם אני צריך לומר מעשר שני זה הוא וחומשו יהיו מחוללים על פרוטה במטבע שיחדתי או שאני צריך לומר יהיו מחוללים על פרוטה ורבע במטבע שיחדתי?

2.כאשר אני מחלל מטבע של מעשר שני שלי על מטבע אחרת, האם גם אז צריך לברך על פדיון מעשר שני?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

הנוסח היותר מדוייק הוא "מה שקבעתי למעשר שני בתוספת רבע מערכו הרי הוא מחולל (כל דרגת חיוב) על פרוטה ורבע בנפרד, במטבע המיועדת לכך בשבילי.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי