החילול על מטבע- "פרוטה חמורה"

השאלה:

שאלתי היא ביחס לחילול מעשרות:
א. האם אפשר לחלל על כל מטבע שהוא? האם יש הבדל בזה בין דבר המחויב מדאורייתא או דבר המחוייב מדרבנן?
ב. שמעתי שישנו ענין של חילול על מטבע שכבר חיללו עליה פרוטה אחת של חיוב מדאורייתא. זהו חיוב, מחלוקת, הידור?
ג. כשמבערים מעשרות ופודים את הכל על מטבע אחת- צריך להשמיד אותה, או שאפשר גןלקבור/לזרוק אותה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

א אפשר על כל מטבע שיש לו צורה והוא הליך חוקי בארץ.
ב. הדיון הזה הוא על פרוטה חמורה שמיועדת לירקות או פירות שאין במעשר שווה פרוטה. רוב הפירות בימינו יש במעשרות שווה פרוטה ולכן אין צורך בפרוטה חמורה. מאד נדיר למצוא חיוב של פרוטה חמורה בימינו.
ג. ביעור מעשרות יעשה בשנה הרביעית לאחר מעשר עני. לאחר שפודים את כל המעשרות על מטבע אחת או פרי אחד משמידים אותו.

חג כשר ושמח