לאכול זעתר שהביא לי ערבי - 2

השאלה:

שכחתי לציין, שהזעתר מהערבים שיש לי הוא לא רק הצמח אלא זה זעתר מעובד וכתוש עם שומשום, כמו שמוכרים בחנויות. האם יש לזה תקנה ע"י הפרשות תרומות ומעשרות או שאסור בכל מקרה לאכול את זה?
תודה .

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

לפי דבריך כעת, נראה שלא מדובר בזעתר שערבי גידל אלא יתכן שגדל ברשות ישראל והם רק עיבדו. על כן נראה שכדאי להפריש בלא ברכה.
לגבי חרקים כדאי לשטוח את התבלין על גבי צלחת או דף לבן ולהעביר מצד לצד, ולהוציא כל מה שבין החלקי התבלין. אם יש קורים או גושים יש לזרוק את כל התבלין.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי