לטמא שמן תרומה

השאלה:

שלום רב
סליחה על בורותי בעניני טומאה וטהרה.
כאשר אדם שהוא אב הטומאה ( נגע במת או היה באוהל עם מת) נוגע בפח של השמן או מרים אותו ( טומאת משא) אז הפח הוא נטמא בדין ראשון לטומאה והשמן בתוכו הוא שני לטומאה?
אני לא יודע עם כולם מוגדרים היום אב הטומאה או ראשון לטומאה. אך ברור שיש הרבה אנשים שהם אב הטומאה לפ"ז שמן היום הוא ספק טמא ואם אנטי יודע שמי שהרים אותו הוא אב הטומאה לכאורה הוא ודאי טמא..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

השמן יש לו חזקת טהרה, וכל זמן שלא נטמא איננו יוצא מידי חזקתו ואפילו שיש ספק שמא אב הטומאה (הנוגע במת או באוהל המת) נגע בכלי.