לעשר בשבת

השאלה:

האם ישנה אפשרות לעשר בשבת, למי ששכח לעשר לפני שבת? ומה ניתן לעשות עם ירקות לא מעושרים שהכניסו בתוך סיר מרק עוף לשבת?
כמו"כ האם שייך לעשר על תנאי לכל מי שישכח לעשר, כפי שישנם רבנים שמורידים חלה ומכוונים לכל מי שישכח להוריד חלה מהמצות בחג הפסח?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

יאמר נוסח הפרשה מערב שבת, מופיע בשמירת שבת כהלכתה (פי"א סעי' כ, כג) , אם הפירות טבל ודאי יש לברך לפני אמירת הנוסח בע"ש ובשבת אומר נוסח רגיל. . הפרשה זו מועילה רק לפירות שיאכל בשבת.
בנוגע להפרשה עבור אחרים, יש בה אריכות גדולה על מעשהו של ר' דוד בהרן זצ"ל, עיין בספר ארח דוד שהאריך והביא את השיטות המקלות והמחמירות בשאלה זו. אפשר לעשות אבל לא ברור שמועיל.

כתיבה וחתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי