מעשר בשבת

השאלה:

תוספות רי"ד במסכת שבת,דף קמב כותב שאדם יכול לפני כניסת שבת [או גם בבין השמשות] להגיד על טבל וודאי!, שאמור ביום השבת לאכול-"מה שאני אפריש במוצאי-שבת... ואז בשבת לאכול מהפירות ,ובמוצ"ש
להפריש. האם כך נפסק?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

יכול להפריש גם בשבת, מכיוון שההפרשה כבר חלה ביום שישי, א"כ ההנחה בצד איננה הפרשה כלל. לדעת התוס' רי"ד ההפרדה של הפירות היא גם הפרשה ממשית, ועל כן הזקיק שיעשה במוצא"ש. אבל לשיטתנו, הכל נגמר ביום שישי ובשבת רק מברר ואין זה הפרשה האסורה בשבת.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי