מעשרות

השאלה: בס"ד

שלום וברכה.

אני עובד בחופשים בעבודה מסויימת ואני מקבל משם ארוחות בהפסקה.
המשכורת שנכנסת אליי לבנק היא לא כלולה בארוחות.
אני לא בטוח אם יורד כסף על הארוחות או לא כי זה לא כ"כ ברור ולא מסבירים לי שם.
אני חושב שנגיד במקום לקבל 520 שקלים, אני מקבל 500 ומה שנכנס אליי לחשבון זה 500.
*אגב, גם יורד לי 25 דקות שאני נמצא בהפסקה.(לא יודע אם זה קשור)

אם כך לעשר מתוך ה 500 או מתוך ה 520?? אני לא מקבל את ה 20 שקלים כי זה כביכול על חשבון הארוחה.

דבר שני - בפעם הראשונה קיבלתי שם נגיד משכורת 300 וירד לי על הבגדים שקיבלתי 34 שקלים אז קיבלתי רק 266..
אבל אם אני מתפטר/מפוטר אז אני מחזיר את הבגדים והכסף חוזר.
לעשר מתוך כל ה 300 או רק מתוך ה 266?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 7:28:10 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש לעשר על 500ש"ח, וכן הכסף שהגיע ללא הבגדים שאתה צריך להחזירם.

חתימה טובה