מצוות התלויות בארץ

השאלה:

ב"ה, אנחנו לומדים הלכות תרומות ומעשרות, רצינו לשאול מס’ שאלות, אם הרב יוכל לענות לנו:

1. האם הרב יכול להמליץ לנו על ספר שהוא כעין "משנה ברורה", שגם מבאר את הדברים היטב למי שלא כ"כ מבין בענייני מצוות התלויות בארץ. למעט השו"ע , כמובן.
2. למדנו שיש ב’ דברים הקובעים לעניין חיוב ההפרשה: שתיגמר מלאכתו ושיראה פני הבית.
א. מה היחס בין ב’ התנאים הללו, האם שניהם נצרכים או די בא’ מהם?
ב. האם ייתכן שפרי חוייב בהפרשה ועדיין ניתן לאכול ממנו בדרך עראית..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

1. הספר המומלץ הוא ערוך השלחן העתיד. מיועד ביחוד לאנשים שרוצים ללמוד לעומק ולדעת את השיטות השונות.
2. אחר גמר מלאכה, אם עומדים להכנסה לבית, אפשר לאכול ארעי (מעשר פ"ג ה"ד), ואולם לאחר כניסה לבית אין לאכול אפילו בצורה ארעית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי