שמן תרומה להדלקת נרות חנוכה

השאלה:

אני כהן וקיבלתי ממשק אחיה שמן תרומה טמא, האם מותר להדליק נרות שבת וחנוכה בשמן, והאם יש דעות שאוסרות?

האם יש עניין לכהן להדליק בשמן תרומה? ( כדי שהוא לא ילך סתם לאיבוד )

מה לעשות עם השמן שנשאר על הכלים והפתילות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

לגבי נר חנוכה משמן שריפה, כתב הרמב"ם באופן ברור שמותר, ואולם הרדב"ז (תרומות פי"א הי"ח) העיר עליו שבשבת חנוכה לא להדליק מכיוון שאין שורפים שמן תרומה בשבת. וכן כנראה פסק הרב קוק (אלה מסעי). אמנם היו שהקלו להדליק שמן שריפה בשבת שהאיסור הוא רק ביום טוב ולא בערב שבת, ועיין המעשר והתרומה (פ"י ס"ק כו) ועוד אחרונים. והמנהג בירושלים שהיו כהנים מדליקים שמן שריפה בשבת.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי