תרומות ומעשרות ברשתות השיווק

השאלה:

בהמשך לשאלתי
א. אני עדיין לא מבין מה המשמעות של מפרישים ולא נותנים לעניים , הרי זה מעשר עני ויש עניים?
אם יש מאמר שאוכל להרחיב בעניין אשמח.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

במעשר עני יש שני חלקים: א. יורה דעה - חיוב הפרשת תרומות ומעשרות. ב. חושן משפט - הצד הממוני.
הפרשה היא הצד האיסורי וללא הפרשה אסור לאכול והרי זה כטבל. הנתינה זהו חיוב ממוני. ולכן יש מצב שמפרישים ואז אין איסור טבל על הפירות אולם לעניין הנתינה כל זמן שאין הוכחה מוחלטת אי אפשר להוציא מידי המוחזק.
בחוברת אמונת עתיך האחרונה נתפרסם מאמר בעניין, אם ברצונך אנא העבר לי מייל ואני אעביר לך אותו.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי